Okrepitev imunskega sistema

Kraniosakralna terapija tudi za okrepitev imunskega sistema

Uravnavanje možgansko-hrbtenjačne tekočine je pomembno tudi za preprečevanje infekcij, ki so posledica vdora bakterij. Tako je lahko kraniosakralna terapija zelo dobra rešitev tudi takrat, ko želite doseči naravno okrepitev imunskega sistema.

Premagovanje kronične utrujenosti

Danes je kronična utrujenost na žalost težava, s katero se spopada vse več posameznikov. Posledici kronične utrujenosti sta lahko slabše prenašanje stresnih situacij in stalni občutek preobremenjenosti. Kranioskalarna terapija naj bi zmanjšala količino adrenalina v telesu, ki je eden glavnih krivcev za kronično utrujenost.

Lajšanje simptomov fibromialgije

Obstajajo domneve, da je fibriomialgija, oblika zunajsklepnega revmatizma, povezana z oslabljenim delovanjem centralnega živčnega sistema. Kraniosakralna terapija je tako lahko koristna tudi za ublažitev simptomov fibriomialgije, pri čemer imamo seveda v mislih predvsem bolečine, ki so lahko za mnoge paciente s to težavo na meji znosnega.

Nič več težav s sinusi

Praktično kadar koli se lahko zgodi, da vam začnejo sinusi povzročati preglavice, kar je lahko zelo neprijetno. Ne glede na to, ali so za vaše težave s sinusi krive sezonske alergije ali pa je vzrok zanje povsem drugačen, je lahko kranosakralna terapija natanko tista rešitev, ki jo iščete. Nežen pritisk na prave točke lahko poskrbi za sprostitev tkiv, ki obdajajo sinuse, in za pospešitev prekrvavitve. Občutek stalne zamašenosti dihal in bolečine lahko tako že kmalu postanejo le še neprijeten spomin.